Gå på Ibsens ”Vildanden” med SeKeL

I Ibsens klassiker står allt på spel, för alla, hela tiden

SeKeL ordnar ett besök på Ibsens Vildanden. Det äger rum på Östgötateatern kl 19.00 onsdag den 7 april och kommer att kosta 120 kr. Du kan anmäla sig på onsdagar under expeditionstiden framför HumSam mellan kl 12 och 13.

Sista anmälningsdag är den 24 mars!

Tid: onsdag 7/4 19.00
Plats: Östgötateatern
Pris: 120 kr


Två skolkamrater träffas efter femton år. Gregers, som är på väg att göra upp med sin far, och Hjalmar, som drömmer om uppfinningen som ska återupprätta hans far, som hamnat i fängelse på oklara grunder och nu lever ett undanskymt liv.

Vad var det egentligen som hände? Och vilka hemligheter döljs i Hjalmars äktenskap med Gina. Hon som tidigare var i tjänst hos Gregers pappa grosshandlare Werle, som också var gammal affärspartner med Hjalmars pappa. Och så dottern, Hedvig, som avgudar sin far, trots att han ideligen sviker henne. Som gör allt för att bevisa sin kärlek, utan att veta det som föräldrarna fruktar: att hon snart kommer att bli blind.

Inne på vinden, intill faderns fotoateljé, har hon och farfar skapat sig en egen värld bland torra gamla julgranar, duvor och kaniner: där har dom byggt ett hem för sin kära, skadskjutna vildand, vars tillvaro känns lika skör och hotad som deras egen. Ju mer Gregers Werle tränger in med sina krav på att alla hemligheter måste vädras ut, desto hotfullare framstår familjen Ekdals situation. Hustrun Gina ser med bultande hjärta hur farorna hopar sig runt hennes man och lilla Hedvig – precis som vi, med samma bultande hjärta, ser hur Ibsens drama obönhörligt skruvar sig fram mot sin bristningspunkt.

Detta inlägg är publicerat i Kulturarrangemang och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Kalendarium

      There are no events.
  • Kategorier

%d bloggare gillar detta: