Häng med SeKeL på Spex!

Ett spex är som teater, fast ändå inte. Ett spex tar en känd historisk eller mytologisk händelse eller berättelse och omtolkar den för att föra fram vad som ”egentligen” hände.

Hos Holgerspexet sker det genom föreställningar fyllda av rimmad teater, sång, dans, musik och inte minst, en stor portion humor. Publikinteraktion är också ett viktigt inslag i ett spex. Det innebär att publiken kan påverka det som händer på scen genom att ropa vad skådisarna ska göra, allt från de klassiska ”omstart”-ropen till uppmaningar om att ta repliker på andra språk, att göra något baklänges eller göra något som Vanheden skulle gjort det. Spex är därför fyllt av spontana infall från publiken och improvisation från skådisarna.

Årets spex Oidipus – En komplex historia utspelar sig i Thebe och är fylld av mytologiska karaktärer som Odipus, Laios, Iokaste, Sokrates, Akilles, oraklet och även Sigvard Fröjd dyker upp, så det är upplagt för en minst sagt en komplex historia!

Biljetter kan köpas under lunch tid utanför HumSam-biblioteket v.43 tisdag-torsdag eller onsdag v.44. Det går också bra att köpa biljetter på Kafé Myran under de vanliga öppettiderna. Sista anmälningsdagen är onsdag 3/11.

Tid: fredag 5/11 19.00
Plats: Forumteatern, NH
Pris: 40 kr för SeKeL-medlemmar (ordinarie pris 100 kr)

Detta inlägg är publicerat i Kulturarrangemang och taggat . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Kalendarium

      There are no events.
  • Kategorier

%d bloggare gillar detta: