Hur skaffar man sig en overall?

Onsdagen 27/4 genomfördes en overallsprovning. Eftersom intresset inte var så stort att det lönade sig att göra en gemensam beställning uppmanar jag nu till att, om man faktiskt vill ha ett sektionsplagg, ta saken i egna händer!

Speciellt personer som funderat på att faddra under höstens nolle-p bör göra detta innan sommaren då sektionsplagget är det som skiljer ut faddern från nollan och då gör att nollan lätt kan känna igen sin fadder.

Hur skaffar man då en overall på egen hand? Jo! Man tar fram sin dator och surfar in på Jobtop för att sedan klicka sig vidare till ”studentoveraller”. Lite längre ner på sidan finns en länk märkt ”här” där man då trycker. Du bör nu vara inne på en sida som visar olika sorters overaller, den du letar efter är den helvita med långa armar och ben. Sedan fungerar det som i en vanlig webshop!

När man sen fått hem sin overall så ska den färgas svart. Det här görs med någon form av textilfärg. Efter detta ska även vita revär sys på, dessa bomullsband i valfri bredd hittar du i vilken tygaffär som helst och de fästs på utsidan av varje ben, antingen med textillim eller, med det mer hållbara sättet, sytråd. På höger ben ska sedan ditt namn skrivas dit, även detta i färgen vit. Ett tips är att använda sig av schabloner (som bland annat går att hitta i leksaksaffärer och i Guns hobbybod), textilfärg och en svamp att ”dutta” dit färgen med.

Sen är det fritt fram att pryda sin overall med precis vad man vill! Allt från märken du skaffat dig via sektionen, kravaller eller andra fester till pins och kanske en kapsylöppnare eller andra grejer som kan vara bra att ha nära till hands när man använder sin overall! Ett tips är att införskaffa sig en penna i antingen guld, vitt eller silver (som är de enda färgerna som syns på den svarta overallen) så att dina kamrater kan pryda din overall med små fina hälsningar och meddelanden!

De inom sektionen som nu köpt sig overaller kommer inom en snar framtid att dra ihop en ”overallsfärgar-kväll”, någonstans i en tvättsuga i Ryd. Är du, som vi, nybörjare när det gäller färgning av kläder så är du mycket välkommen att joina oss! Isåfall är det dags att redan nu följa beskrivningen ovan och sedan skicka iväg ett mail till festerichef@sekel.stuff.liu.se för att få mer information om var, när och hur vi planerar att genomföra färgningen!

Kom ihåg att det är fett coolt med åvve!

Allra käraste hälsningar,
Anna Johansson
Festerichef sKVaLp 2011

Detta inlägg är publicerat i Övrigt och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • Kalendarium

      There are no events.
  • Kategorier

%d bloggare gillar detta: