Så påverkar vi din utbildning!

När jag skriver detta sitter jag på ett tåg som susar fram genom det sörmländska landskapet mot Östergötland och min kära studentlya i Ryd. Jag är nämligen påväg hem från Stockholm och en intensiv helg med vårt fackförbund DIK och konferensen Hållplats 2011, där jag som studentrepresentant lärt mig mer om frågor som diskuteras inom förbundet men också nätverkat och vidgat mina vyer genom att träffa mängder med yrkesverksamma humanister från hela Sverige.

Som student tänker man kanske inte alltid på eller lägger märke till det arbete som vi inom SeKeL ägnar oss åt bakom kulisserna. Utan det är främst våra fester och andra evenemang som är mest påtagliga för de allra flesta. Men vi gör så mycket mer.

Ett av sektionens uppdrag är att representera och tillvarata studenternas intressen gentemot såväl universitetet som kåren och omvärlden. Det gör vi genom att regelbundet träffa representanter från StuFF, LiU och andra parter för att diskutera aktuella frågor.

Överallt där det fattas beslut vid universitetet ska det sitta med en studentrepresentant. Vilket är anledningen till att jag sitter med i IKKs institutionsstyrelse, som bland annat bestämmer över institutionens ekonomi och personalfrågor, medan vår ordförande Ellen har en plats i IKKs grundutbildningsråd som ansvarar för er utbildning vid institutionen. Som SeKeLs utbildningsbevakare sitter jag dessutom i programrådet för kulturvetenskap tillsammans med alla kursansvariga för de olika kulturämnena.

Utanför universitetet arbetar vi dessutom med opinionsbildande verksamhet inom ramen för Projekt Athena för att höja kvalitén på vår utbildning och håller koll på arbetsmarknaden med hjälp av DIK.

Har du frågor kring din utbildning? Föreläsare? Examinering? Arbetsmarknad? Eller den allmänna kvalitén? Hör av dig då till oss. Tillsammans kan göra saker bättre. Det är viktigt att du påverkar din utbildning, eftersom din utbildning påverkar dig!

Detta inlägg är publicerat i Övrigt och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.