Nobel och hans pris

Vi har blivit inbjudna till Stiftelsen Övralids eftermiddag Nobel och hans pris den 21 oktober med professor Martin Kylhammar som värd. Under eftermiddagen kommer bland annat Per Wästberg, författare och Svenska Akademiens Nobelkommitté ordförande, att tala. Se programmet nedan för mer information.

Jag vill hälsa Er humaniorastudenter särskilt välkomna till en högklassisk eftermiddag med föredrag om Nobel och hans pris; allt omgärdat med musik av Östgöta kammarkör. Föredragshållarna har alla unika insikter i nobelprisen, deras historia och arrangemangen runt dem. Priset till Tomas Tranströmer gör förstås detta till något än mer speciellt för föredragshållarna, likt väl också för många av oss.

Det hela äger rum mellan årets offentliggöranden och prisutdelningarna i december. Så sätter Linköpings universitet verkligen Nobel och hans pris i perspektiv. Det är öppet för alla och gratis. Så ta gärna med familj, vänner och bekanta med intresse av litteraturens och vetenskapernas historia, av priset, festen eller av Nobel som person.

Martin Kylhammar,
Professor Tema Kultur och samhälle

Tid: fredag 21/10 kl 15.00
Plats: Missionskyrkan, Linköping
Pris: Gratis!
Program: Nobel och hans pris

Detta inlägg är publicerat i Kulturarrangemang och taggat . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.