Välkomstbrev från Ordförande

Hej blivande student vid Linköping universitet!

Du har fått detta brev då du har sökt till Linköpings universitet för att studera antingen: konst-, litteratur -, media och kommunikations vetenskap, historia, filosofi, socialantropologi eller kulturvetarprogrammet till hösten. Nytt för i år är att några fristående språkkursare får vara med. Jag heter Sara Gustafsson och vill genom detta brev hälsa dig välkommen till dina studier vid Linköpings universitet.

Jag är ordförande för studentsektionen SeKeL, som är sektionen för de som studerar de humanistiska ämnena vid Linköpings universitet, och den sektion du tillhör genom att du studerar något av de kulturvetenskapliga ämnena, socialantropologi eller media och kommunikation. Det är helt frivilligt att aktivt vara med i sektionen men det kan vara bra att veta att vi finns, för vi finns för din skull. Sektionen ser till att medlemmar och övriga studenter som tillhör sektionen får hjälp om det är några problem eller frågor om utbildning och arbetsmiljö. Sektionen har även hand om mottagningen av nya studenter vid universitetet så kallade ”Nolle-P” och även andra studiesociala aktiviteter utanför studierna. Sektionen finns kort och gott till för att du som student ska ha en så bra och rolig tid vid Linköpings universitet som möjligt.

SeKeL är bara en av många sektioner vid universitetet och sektionerna står under de tre olika studentkårerna: StuFF, LinTek och Consensus, där du tillhör kåren StuFF- Studentkåren för utbildningsvetenskap och filosofiska fakulteten. Kåren har vissa uppdrag givna av universitetet, bland annat att driva mottagningsverksamheten av nya studenter, men de jobbar kanske framför allt för att utbildning och arbetsmiljön vid universitetet ska hålla så god kvalité som möjligt och bedriver även studentpolitik mot universitetet för att studenterna ska ha det så bra som möjligt.

Utöver sektioner finns det en mängder andra typer av föreningar vid universitetet som man kan engagera sig i utanför studierna om man vill, bland annat föreningar om politik, idrott och sport, musik, film och spex. Det finns även nationer vid universitetet som man kan gå med i som även de arrangerar olika aktiviteter.

Den 17 augusti börjar terminen och mottagningen ”Nolle-P” med den och jag hoppas att vi ses då. Mottagningen är två veckor med roliga aktiviteter och händelser, och allt detta är till för att du ska en så bra och rolig start på dina studier som möjligt. Det finns inga krav på att vara med men det rekommenderas varmt, det är ett utmärkt sätt att lära känna nya vänner, sina kurskamrater och universitetet och lära sig om studentlivet. Man är välkommen att komma och vara med, vem man än är och hur man än är. Kan man inte komma alla dagar är det inga problem, kom de dagar du kan. Du ska inte heller känna något tvång att vara med på alla aktiviteter om man inte vill, allt är frivilligt och är välvilligt menat för att den nya tillvaron som student ska bli så bra som möjligt.

Med allt detta sagt, välkommen till Linköpings universitet och hoppas vi ses den 17 augusti! Hälsningar

Sara Gustafsson
Ordförande SeKeL – Sektionen för Kultur i Linköping

ordf@sekel.stuff.liu.se

Detta inlägg är publicerat i Nollep. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.