Sektionsplagget

Sektionsplagget

Under 2011 infördes svart overall med vita revär med namn på höger ben (förslagsvis i vitt) som sektionsplagg med SeKeLs märke placerad på vänster bröstficka, StuFFs märke placerad på/över höger bröstficka och under det LiU-märket. Märket ”sKVaLp loves me 2” ska sitta på vänster skinka. På ryggen trycks ett SeKeL-märke.

Overallen köps in i grupp under hösten (och eventuellt våren) och efter invigning pyntas efter bästa förmåga. Märkena symboliserar vilken fakultet man tillhör, vilka föreningar man är med i samt vilka evenemang och fester man har varit på. Overallen kan även dekoreras med andra personliga tillhörigheter, såsom mjukdjur och pins. En kapsylöppnare är att rekommendera!

Ifall det skulle råka sig att några studenter byter kroppsvätskor med varandra bjuder traditionen att dessa även ska byta en tygbit från sektionsplagget med varandra.

Efter det att overallen invigts får den inte tvättas. Undantaget är dock om man har ovven på sig när man badar i en fontän, förlorar Draget eller helt enkelt tar en dusch, vilket alltså är helt godkänt.

Nolleregeringen

Medlemmar av SeKeLs fadderi Nølleregeringen har svarta hängslebyxor med vita och blå revär (generalen har dessutom revär i guld) samt svart kavaj med epuletter med guldstjärnor på kavajens axlarna, fyra för nollegeneralen medan övriga har tre.

sKVaLp

SeKeLs festeri sKVaLp har svarta hängslebyxor med vita och röda revär. Festerichefen har dessutom revär i guld.

Sektionsplagget (1996-2010)

SeKeLs sektionsplagg utgjordes 1996-2010 av den svarta kavajen. Denna inhandlades enklast i en second hand-butik och pyntades sedan efter bästa förmåga. På ryggen målades förnamn i rött och program- eller kursnamn i blått. Sektionens märke syddes naturligtvis fast närmast hjärtat, andra märken kunde sitta lite var som helst.

Märkena symboliserar vilken fakultet man tillhör, vilka föreningar man är med i samt vilka evenemang och fester man har varit på. Kavajen kunde även dekoreras med andra personliga tillhörigheter, såsom mjukdjur och pins. En kapsylöppnare är att rekommendera!

Ifall det skulle råka sig att några studenter byter kroppsvätskor med varandra bjuder traditionen att dessa även ska byta en tygbit från sektionsplagget med varandra. Vid förlovning bytes hela kragen.

Efter det att kavajen invigts på nollesittningen får den inte tvättas. Undantaget är dock om man har kavajen på sig. Att man badar i en fontän, förlorar Draget eller helt enkelt bär kavajen när man tar en dusch är alltså helt godkänt.

Nollegergeringen (1996-2009)

Medlemmar av SeKeLs fadderi nolleregeringen fick dessutom ha epuletter med guldstjärnor på kavajens axlarna, fyra för nollegeneralen medan övriga har tre, samt gradbeteckningar skrivna i guld på vänstra rockärmen. Till kavajen hade de vit skjorta och svart kjol eller byxa med revär i guld för generalen och blått för övriga regeringsmedlemmar.

sKVaLp (1996-2009)

SeKeLs festeri sKVaLp hade röda band kring kavajärmarna samt bär en svart slips till vit skjorta och svart kjol eller byxa med röda revär.

  • Kalendarium

      There are no events.
%d bloggare gillar detta: